Tres recomanacions per Sant Jordi

Ja el tenim aquí, un dels millors dies de l’any, Sant Jordi! I jo tinc 3 recomanacions que m’han encantat, per a qui les vulgui.

1. Dulce hogar de Dorothy Canfield Fisher

dulce hogar

Recomanat per ma mare, qui em va donar detallats antecedents de l’origen del llibre. Com per exemple, que està escrit per una dona al 1924. Me’l vaig llegir intrigada i encara em va sorprendre.

Encara ara penso, com pot ser que una dona al 1924 pogués escriure sobre coses tan actuals com la conciliació laboral-familiar, els rols dels pares, la criança dels fills, el feminisme, la masculinitat…

Una crítica social darrera una narració quotidiana, propera, divertida, que no passa per alt cap detall del món interior dels diferents personatges que orquestra l’escriptora.

Per contra del que el títol pot suggerir, és un llibre molt encertat pel públic masculí. Són temes que per desgràcia no passen de moda.

2. Between shades of gray de Ruta Sepetys

between shades of gray

Quan un llibre m’emociona i a més m’aporta coneixements que desconeixia, és que és un hit.

Ara sé una mica més sobre la història de Lituània i la repressió de Stalin gràcies a la història de la Lina i la seva família.

3. Patria de Fernando Aramburu

patria

Definitivament el meu preferit, per lo proper i llunyà, lo actual i vell d’una història de la que mai havia tingut una visió tan personal.

El conflicte al País Basc, ETA, les víctimes i terroristes i les seves famílies sempre han conviscut. La pregunta és com ho feien.

Jo ho vaig acabar de rematar amb aquest documental que el pots trobar a Netflix per “El fin de ETA”.

Feliç Sant Jordi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s