AMO review

Darrera un negre tipogràfic s’amagava la idea mare d’un guió que estava en desenvolupament. Potser no havia sigut sempre el seu somni, però tenia ganes boges de transformar el que la seva imaginació intentava encabir en el seu cap. Realitat o ficció, es mirava aquells papers amb satisfacció i cansament.

Pensar, era esgotador. Qui ho hauria dit? A vegades, saturat, amb ganes d’alliberar els excrements d’alguns esborranys imperfectes, es desendollava. En aquells moments, fins i tot el narrador de la seva consciència, amb un servei forçós de 24h, els 365 dies de l’any dels seus meravellosos X anys, que no vénen al cas, era premiat amb el descans, que no sabem del cert com aprofitaria, però com un treballador exemplar, tornava en breu a la feina, recuperant així el sentit de la seva existència.

Es veia obligat, doncs, el nostre escriptor en potència, a engegar de nou la màquina de les idees, amb la intenció de donar un fruit exquisit, que mai ningú pogués comparar amb res. Aquell propòsit sublim era tan feble… Ai, entusiasme fugisser. La veritat és que es creia un negat, tot i que hi posava tota la voluntat que li era possible, buscant les paraules més acurades entre els racons dels circuits neuronals del seu hemisferi esquerre.

Perquè amb la idea, ell era rei, amo i senyor d’una veritat no del tot certa. Era seva. I si era l’arquitecte, que  veu com els obrers plasmen el seu projecte? No podria un obrer estimar tant el seu projecte fins a fer-lo seu i vetllar per ell amb la força amb que ell ho feia? No, definitivament no volia. Ell era el rei del seu regne i els seus vassalls només haurien de contemplar el que el rei els hi presenta. La seva comissió era, al cap i a la fi, plaent.

Deixem, doncs, que el sobirà, el rei de la seva idea, crei allò per al que treballa amb esma. És seu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s